EU: Pratimo šta se dešava u Crnoj Gori, pozdravljamo

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 11:46

EU: Pratimo šta se dešava u Crnoj Gori, pozdravljamo

Podgorica -- Crnogorski lideri moraju brzo da krenu u formiranje nove vlade i imenovanje predsednika Skupštine.

To su saopštili izvestilac EU za Crnu Goru, Tonino Picula i predsedavajući parlamentarng Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, Vladimir Bilčik.

"Kontinuirano pratimo razvoj političkih dešavanja u Crnoj Gori i pohvaljujemo mirne i ustavne tranzicije. Pozivamo na nastavak poštovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demokratskih procesa, normi i standarda tokom ovih vremena", poručili su evropski zvaničnici.

Ističu da kreiranje puta ka stabilnoj parlamentarnoj većini i napredak Crne Gore na procesu reformi prestavlja ključnu stvar.

"Politička neaktivnost limitira reformsku agendu države i za posledicu njene EU ambicije. Crna Gora je najdalje odmakla među kandidatima za EU i već je deo NATO. Neophodna joj je predvidljiva i stabilna parlamentarna većina i proevropska vlada koja će je uvesti u EU", naveli su u zajedničkom saopštenju Picula i Bilčić, prenela je podgorička Pobjeda.

Podržaće, kako navode, političke odluke koje se baziraju na evropskim standardima i vrednostima odražavajući volju građana.

"Članstvo u EU, naposletku, i jeste želja ogromne većine građana Crne Gore", smatraju Bilčik i Picula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.