EU: Podržavamo beloruski narod

Izvor: Vostok.rs, 17.Avg.2020, 09:37

EU: Podržavamo beloruski narod

Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj podržao je proteste koji se održavaju u Belorusiji. „Stotine hiljada Belorusa danas je izašlo na mirne proteste, zahtevajući oslobađanje političkih zatvorenika, kažnjavanje odgovornih za policijsko nasilje, kao i prave izbore. EU podržava beloruski narod“, navodi se u saopštenju. Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da bi Evropska unija „trebalo da nastavi da mobiliše podršku stotinama hiljada Belorusa koji se mirno zalažu za poštovanje njihovih prava, sloboda i suvereniteta". ​Juče su u glavnom gradu Belorusije, kao i nekim drugim gradovima, održani protesti opozicije. Istovremeno je održan i miting podrške predsedniku Aleksandru Lukašenku. Policija je saopštila da juče nije bilo incidenata niti hapšenja u Minsku.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zaharova: Kada će Makron zahtevati od EU da podrži proteste stotine hiljada pripadnika „žutih prsluka“

Izvor: Vostok.rs, 17.Avg.2020

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je okarakterisala poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona Evropskoj uniji da podrži demonstrante u Belorusiji kao licemerje i zapitala kada će on zahtevati od EU da podrži proteste stotine hiljada pripadnika „žutih prsluka“. „Kada...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.