EU: Osuda napada i solidarnost sa Vučićem

Izvor: Prva.rs, 11.Jul.2015, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Osuda napada i solidarnost sa Vučićem

“Šaljem izraze solidarnosti Vučiću koji je iskazao hrabrost odlazeći u Srebrenicu. Mir se može postići jedino pomirenjem", napisala je Mogerini na svom tviter nalogu.
Pre nje, napad na premijera na komemoraciji za srebreničke žrtve osudio je generalni sekretar Saveta Evrope Tornbjorn Jagland, a njemu su se pridružili i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i poslanica Tanja Fajon .
“Osuđujem današnji napad na premijera Vučića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Potočari bi trebalo da budu mesto za promišljanje i pomirenje, a ne za nasilje”, napisao je Jagland, takođe putem tvitera.
Komesar Han je putem svog tu poruku retviovao (ponovio), a nešto ranije danas i sam je reagovao na napad rečima da komemoracija predstavlja pružanje ruke i da se dostojanstvo i poštovanje moraju očuvati.
Han je u toj poruci “tagovao” (označio) Vučića kako bi pojasnio da je to njegov komentar na današnji incident.
Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon, koja je i sama prisustvovala komemoraciji, poručila je da se gnuša napada. “Moramo da koristimo reči, a ne kamenje”, poručila je ona preko tvitera.
Delegacija i premijer napadnuti su danas brutalno kamenicama, cipelama i flašama sa vodom, a neki su pozivali na njegovo ubistvo.
Vučić je pogođen u glavu, naočare su mu slomljene.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.