EU: Nema saglasnosti o početku pregovora sa Skopljem i Tiranom

Izvor: EurActiv Srbija, 14.Okt.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Nema saglasnosti o početku pregovora sa Skopljem i Tiranom

Francuska i Holandija, a donekle i još neke članice EU, još su uzdržane prema utvrdjivanju datuma početka pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom o prijemu u EU, jer procenjuju da Skoplje, a posebno Tirana, još nisu ispunili ključne uslove za to, povezane s vladavinom zakona. To su agenciji Beta u Briselu preneli diplomatski izvori EU koji su naveli da bi odluku o tome trebalo da usaglase šefovi diplomatija EU 15. oktobra, a konačnu reč će imati samit EU 17-18. oktobra.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Ministri EU sutra o pregovorima sa Skopljem i Tiranom – većina za, neki protiv

Izvor: Danas, 14.Okt.2019

Dragan Blagojević, dopisnik agencije Beta Šefovi diplomatija Češke, Slovačke, Madjarske i Poljske zatražili su da se sutra, na ministarskom zasedanju EU, odobri datum početka pregovora o članstvu sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Članak Ministri EU sutra o pregovorima sa Skopljem i Tiranom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.