Izvor: S media, 19.Jun.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Nema novih uslova za Srbiju

Evropska unija nije postavila Srbiji nikakve nove uslove za pridruživanje, rekla je Tanjugu Maja Kocijančić, portparolka Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

"Glavni uslov za otvaranje pregovora sa EU postavio je Evropski savet, a to je vidljivo i održivo poboljšanje odnosa sa Kosovom", izjavila je Kocijančić, ne želeći da ulazi u detalje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Bogdanović: Nema novih uslova

Novi uslovi EU za Srbiju: Susret Nikolića i Jahjage

Dve bombe bačene na prelaz Brnjak, povređen vojnik Kfora

List "Politika" je objavio, pozivajući se na neimenovane izvore u Beogradu, da EU osim zahteva za ukidanjem institucija na severu Kosova, traži i otvaranje predstavništava u Beogradu, odnosno u Prištini, ali i susret na vrhu Beograda i Prištine.

Takođe, kako prenosi list, EU od Srbije traži i ukidanje suda u Kosovskoj Mitrovici i uvođenje posebnog telefonskog broja za Kosmet.

Osim Kocijančić, ovo su ranije demantovali glavni pregovarač beogradskog tima Borislav Stefanović i ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

(Tanjug)

FOTO: S media

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kocijančić: Nema novih uvjeta na putu Srbije prema EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jun.2012

"Nema novih uvjeta koji stoje na putu Srbije ka Evropskoj uniji“, izjavila je za Radio Slobodna Evropa Maja Kocijančić,  predstavnica za štampu visoke predstavnice Unije Catherine Ashton.   Nakon medijskih napisa da je EU je ispostavila Srbiji tri nova uvjeta  za otpočinjanje pregovora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.