EU: Nastaviti dijalog sa Beogradom

Izvor: RTS, 10.Sep.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Nastaviti dijalog sa Beogradom

Članice EU koje imaju predstavništva na KiM i šef kancelarije EU u Prištini pozvale su kosovske političke stranke da nastave dijalog sa Beogradom.

Nastavak dijaloga na tehničkom i političkom nivou treba da bude nastavljen kako bi se postigli rezultati navodi se u zajedničkom saopštenju, prenosi Tanjug.

Članice EU navode da je Evropska unija ocenila da su izbori za kosovsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Skupštinu bili fer i transparentni i da posmatra demokratski proces konstituisanja Skupštine kao prvi korak ka formiranju legitimne vlade u Prištini, držeći se čvrsto principa da se ne meša u unutrašnje stvari koje treba da rešavaju izabrani predstavnici naroda.

"Mi smo izrazili i ponavljamo nadu da će ubrzo biti formirana vlada koja će pristupiti rešavanju brojnih izazova sa kojima se suočava Kosovo, kao sto je povećanje životnog standarda, poboljšanje vladavine prava, evropska agenda i nastavak normalizacije odnosa sa Srbijom."

U tom kontekstu EU ponavlja veliki značaj nastavka dijaloga na političkom i tehničkom nivou uz posredstvo EU koji će dovesti do normalizacije odnosa sa Beogradom, što je kako se navodi od vitalnog intersa za Kosovo i direktno utiče na njegov evropski put.

"Mi očekujemo da buduća vlada Kosova nastavi da sprovodi sporazume kao i da se angažuje da unapredi normalizaciju odnosa", kaže se u zajednickoj izjavi, prenose mediji u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poziv strankama na nastavak dijaloga sa Beogradom

Izvor: Akter, 10.Sep.2014

Članice EU, koje imaju predstavništva na KiM i šef kancelarije EU u Prištini, pozvale su kosovske političke stranke da nastave dijalog sa Beogradom..Nastavak dijaloga na tehničkom i političkom nivou treba da bude nastavljen kako bi se postigli rezultati navodi se u zajedničkom saopštenju...Članice...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.