EU: Nade u povoljan ishod

Izvor: S media, 21.Feb.2012, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Nade u povoljan ishod

I pored višečasovnog kašnjenja današnje runde dijaloga Beograda i Prištine, u Briselu čvrsto veruju da će krajnji ishod biti povoljan kako za Srbiju, tako i za ceo region.

Diplomata iz Evropske komisije blisko upoznat sa tokom dijaloga rekao je uoči njegovog nastavka da je optimista u vezi sa postizanjem sporazuma o regionalnom predstavljanju Kosova.

Žipe: Srbija zaslužila status kandidata za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << EU

Berlin traži dogovor danas

Uslov za EU poništavanje sporazuma sa Rusijom

"Nadamo se ne povoljnom, nego veoma povoljnom ishodu", rekao je ovaj diplomata Tanjugu.

Uprkos ovom optimizmu, prištinska delegacija na čelu sa Editom Tahiri kasnila je nekoliko časova na zakazani početak dijaloga, navodno iz tehničkih razloga, a javne izjave iz Beograda i Prištine još uvek ukazuju na značajne razlike u stavovima.

Današnja runda pregovora biće odlučujuća, kažu u Briselu, po izglede Srbije da na samitu šefova država i vlada 1. i 2. marta zvanično postane kandidat za članstvo u EU.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.