Izvor: Blic, 13.Maj.2023, 00:08

"EU NE SME DA POSTANE ANTI-KINESKI BLOK" Sijatro danas u Stokholmu pozvao na stratešku saradnju umesto na sistemsku konkurenciju

Mađarska vlada želi da izbegne da Evropska unija postane "anti-kineski blok", izjavio je danas u Stokholmu ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, pozivajući na stratešku saradnju umesto na sistemsku konkurenciju. Uopšte se ne slažemo sa načinom na koji određene evropske zemlje žele da definišu Kinu kao neku vrstu sistemskog rivala, rekao je Sijarto u pauzi neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova EU, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj: "Odnosi EU i Kine se neće normalno razvijati ako ne budu uticali na Rusiju da se povuče iz Ukrajine"

Izvor: Blic, 13.Maj.2023

Šef evropske diplomatije Đuzep Borelj upozorio je Kinu na pogoršanje odnosa sa Evropskom unijom zbog neslaganja oko situacije u vezi sa Ukrajinom. On je na konferenciji za novinare u Stokholmu nakon neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova EU rekao da se odnosi EU i Kine neće normalno razvijati...

Nastavak na Blic...

Estonski ministar: Članice EU bi trebalo da izdvajaju jedan odsto od BDP-a za Ukrajinu

Izvor: Danas, 13.Maj.2023

Ministar spoljnih poslova Estonije Margus Cakna izjavio je danas da bi članice Evropske unije trebalo da pruže pomoć Ukrajini u nivou od jedan odsto njihovog bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Nastavak na Danas...

Evropska unija i indo-pacifički region zabrinuti zbog sve veće upotrebe sile i prinude

Izvor: Danas, 13.Maj.2023

Globalnu bezbednost ugrožava rizik da će druge zemlje imitirati Rusiju u njenom ratu protiv Ukrajine, saopštili su danas u Stokholmu zvaničnici Evropske unije (EU) i indo-pacifičkog regiona na ministarskom forumu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.