EU: Konačne antidamping mere za kineski čelik, Srbija pod nadzorom

Izvor: Blic, 06.Apr.2017, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Konačne antidamping mere za kineski čelik, Srbija pod nadzorom

Evropska komisija je definitivno usvojila zaštitne mere protiv jeftinog čelika iz Kine, dok mere za čelik iz Srbije i još četiri zemlje nisu usvojene već će se nastaviti nadzor tokom dodatnih šest meseci, saopšteno je danas u Briselu.

Mere protiv Kine su privremeno usvojene u oktobru, a sada su donete definitivne mere koje podrazumevaju još više carine, što će prema objašnjenju portparola Komisije služiti da se "evropski proizvođači čelika zaštite od štetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << efekata kineskog dampinga", odnosno nerealnog snižavanja cena.

Evropska unija pomno prati sektor čelika, u kojem postoji veliki višak kapaciteta na svetskom nivou, i do sada je doneto više desetina mera, a ovog puta u pitanju su neki proizvodi toplovaljanog čelika.

EU je saopštila i da neće nametnuti privremene mere za ove proizvode iz Brazila, Irana, Rusije, Srbije i Ukrajine, o kojima je u julu pokrenuta istraga.

- Istraga o proizvodima iz ovih zemalja će se nastaviti tokom još šest meseci i biće detaljnije procenjen uticaj mogućih mera na industrije koje koriste uvezeni čelik za proizvode u EU - naveo je portparol Komisije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski čelik pod nadzorom još šest mjeseci

Izvor: Capital.ba, 06.Apr.2017

BEOGRAD/BRISEL, Evropska komisija nije uvela zaštitne mjere za čelik iz Srbije, ali će nastaviti nadzor još šest mjeseci. Usvojene su zaštitne mjere protiv jeftinog čelika iz Kine, dok nisu nametnute privremene mjere za ove proizvode iz Brazila, Irana, Rusije, Srbije i Ukrajine o kojima je u...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.