EU Italiji: Da razjasnimo, dali smo vam milijarde za mostove

Izvor: B92, 16.Avg.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU Italiji: Da razjasnimo, dali smo vam milijarde za mostove

Evropska unija odbacila je navode da rušenje mosta u Đenovi ima veze sa budžetskim ograničenjima spolja nametnutim iItaliji.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini kritikovao je prethodno pravila EU kojima se limitira budžetska potrošnja i povezao to sa bezbednošću infrastrukture.

Najmanje 39 osoba je poginulo kada se u Đenovi u utorak urušio vijadukt, a još 20 osoba se vode kao nestale.

Evrozona je kritikovala Italiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog budžetskog deficita i pozvala je da obuzda rashode.

"Vreme je da se neke stvari razjasne", rekao je portparol EK Kristijan Spar, prenosi AP.

On je dodao da u okviru budžetskog plana EU 2014-2020. godine "Italija treba da dobije oko 2,5 milijardi evra" prema investicionim planovima EU za infrastrukturnu mrežu uključujući puteve.

Prema njegovim rečima, u aprilu je Unija takođe prema pravilima EU o pomoći državama odobrila investicioni plan za italijanske auto-puteve koji će omogućiti realizaciju investicija vrednih 8,5 milijardi evra, između ostalog i u regionu đenove.

"EU je zapravo ohrabrivala investicije u infrastrukturu u Italiji", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.