EU : Granice zatvorene do 15. juna

Izvor: Capital.ba, 09.Maj.2020, 09:53

EU : Granice zatvorene do 15. juna

BRISEL, Evropska komisija pozvala je zemlje EU i Šengenske (bezvizne) zone da na još 30 dana produže privremeno ograničenje putovanja u zemlje članice. Ograničenje se odnosi na sva putovanja građana trećih zemalja koja nisu od suštinskog značaja, a primjenjuje se na spoljnim granicama EU obuhvatajući i zemlje Šengena koje su van EU (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švajcarska). Iz Komisje poručuju da je bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << obzira na prvobitne korake država članica EU ka popuštanju mjera protiv COVID-19, “situacija i dalje krhka kako u Evropi tako i širom svijeta”. Komesarka za unutrašnje poslove llva Johanson ponavlja da je neophodan koordinisan i postepeni pristup za funkcionisanje šengenskog bezviznog prostora. “Ograničenja koja se odnose na slobodnu kretanja i kontrolu na unutrašnjim granicama moraće da se postepeno ukinu prije nego što uklonimo ograničenja na spoljnim granicama i obezbijedimo pristup građanima koji ne dolaze iz EU“, poručila je komesarka Johanson. Komesar za promociju evropskog načina života Margaritis Šinas dodaje da je smanjena fizička interakcija između ljudi i dalje način kojim se pokušava zaustaviti širenje virusa korona. “Uprkos napretku u mnogim evropskim zemljama, situacija u svijetu je veoma nestabilna. Neophodno je da bilo koja preduzeta akcija bude postepena i da se različite mjere ukidaju u različitim fazama“, rekao je Šinas. Iz Brisela pozivaju na kontinuirani koordinirani pristup produžetku ograničenju ulazaka u EU i ocjenjuju da djelovanje na spoljnim granicama može biti djelotvorno samo ako ga sprovode sve države EU i šengenske države na svim granicama. Evropska komisija je u okviru mjera za zaustavljanje širenja COVID-19 16. marta prvi put pozvala članice EU i šengen zone da uvedu privremeno ograničenje ulazaka za sva putovanja koja nisu od suštinskog značaja. Ova mjera produžena je 8. aprila na dodatnih 30 dana.   Tanjug Чланак EU : Granice zatvorene do 15. juna се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Komisija EU pozvala zemlje EU i šengenske zone da na još 30 dana produže privremeno ograničenje putovanja

Izvor: Vostok.rs, 09.Maj.2020

Evropska komisija pozvala je zemlje EU i Šengenske (bezvizne) zone da na još 30 dana produže privremeno ograničenje putovanja u zemlje članice.. Ograničenje se odnosi na sva putovanja građana trećih zemalja koja nisu od suštinskog značaja, a primenjuje se na spoljnim granicama EU obuhvatajući...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.