EU: Glasanje britanskog parlamenta povećava rizik neuređenog Brexita

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Jan.2019, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Glasanje britanskog parlamenta povećava rizik neuređenog Brexita

BRUXELLES - Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poručio je u utorak navečer nakon što su britanski parlamentarci s velikom razlikom u glasovima odbacili sporazum o razdruživanju od EU-a da su sada povećani izgledi za razlaz bez dogovora, a predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk zatražio je da se glasno kaže koje je "jedino pozitivno rješenje".

"Rizik od neurednog izlaska Ujedinjene Kraljevine >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je povećan nakon večerašnjeg glasovanja. Iako to ne želimo, Komisija će se nastaviti pripremati kako bi Europska unija bila potpuno za to spremna", izjavio je Juncker.

"Ako sporazum nije moguć i nitko ne želi rješenje bez dogovora, tko će onda smoći hrabrosti i reći koje je jedino pozitivno rješenje?", poručio je preko twittera Donald Tusk.

Obojica se vraćaju u Bruxelles prije nego što su planirali. Juncker je u utorak bio u Strasbourgu, gdje je i srijedu trebao biti na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.Tusk se odmah vraća iz Gdanjska gdje je sudjelovao na komemoraciji za tragičnom preminulim gradonačelnikom.

U Velikoj Britaniji se govori da bi premijerka Theresa May u srijedu trebala doputovati u Bruxelles.

Britanski zastupnici odbacili su u utorak navečer sporazum o brexitu golemom većinom. Za sporazum su bila 202, a protiv 432 zastupnika.

"Sporazum o razdruživanju je pošteni kompromis i najbolji mogući sporazum. On smanjuje štetu koju brexit proizvodi za građane i poduzeća diljem Europe. On je jedini način kako bi se osiguralo uredno povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije", istaknuo je Juncker, dodajući da EU nastavlja s procesom ratifikacije sporazuma o razdruživanju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.