EU: Dijalog sa Kosovom uslov za status

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2012, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Dijalog sa Kosovom uslov za status

Srbija i Evropska unija "ostaju privrženi" rešavanju svih problema na Kosovu "isključivo kroz dijalog", saopšteno je nakon razgovora šefa pregovaračkog tima Vlade Srbije za dijalog s Prištinom Borislava Stefanovića i generalnog direktora Direktorata za proširenje Evropske komisije Stefana Sanina.

"Obe strane se nadaju će o kandidaturi Srbije za članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << EU biti odlučeno pozitivno, za šta je dijalog s Prištinom jedan od glavnih uslova", navodi se u saopštenju.

U saopštenju Vlade Srbije, dodaje se da je na sastanku učestvovao i šef Delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer.

Razgovaralo se o rešenju za predstavljanje Kosova na regionalnim forumima, kao i o sprovođenju dogovora iz Brisela.

Stefanović se juče, takođe u Beogradu, sastao sa Rolfom Micenihom,  spoljnopolitičkim portparolom nemačkog SPD-a u Bundestagu, s kojim je razgovarao o pitanjima vezanim za dijalog sa Prištinom, kao i evropskim integracijama Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.