EU: Austrija krši propise o migrantima. Beč: Sprovešćemo plan

Izvor: RTS, 18.Feb.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Austrija krši propise o migrantima. Beč: Sprovešćemo plan

Evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos je austrijskoj vladi poslao pismo u kome je ukazao da Beč krši zakone Unije ograničavajući broj migranata koji dnevno mogu da uđu u zemlju.
Avramopulos je ocenio da "ono što su Austrijanci odlučili nije u skladu sa evropskim zakonima", prenosi Rojters.

Evropski komesar je Beču poslao pismo u kome se ukazuje da odluka austrijskih vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije u skladu sa evropskim zakonima i da su Austrijanci dužni da prihvate molbe za azil bez ograničenja.
Austrijska ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl Lajtner poručila je da će njena zemlja, uprkos kritikama EU, ograničiti broj migranata koji dnevno mogu da uđu u zemlju.
Austrija planira da ne pušta više od 3.200 ljudi dnevno i da ograniči broj prijava za azil na 80 dnevno.
"Počećemo od sutra, kao što je planirano", rekla je Lajtnerova u saopštenju.
U Austriju je prošle godine ušlo oko 700.000 migranta najčešće bežeći od sukoba u Siriji i Avganistanu, a oko 90.000 je podnelo zahtev za azil u toj zemlji. Većina je ipak nastavila put ka Nemačkoj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EU: Austrija krši propise o migrantima. Beč: Sprovešćemo plan

Izvor: Vostok.rs, 19.Feb.2016, 10:53

Evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos je austrijskoj vladi poslao pismo u kome je ukazao da Beč krši zakone Unije ograničavajući broj migranata koji dnevno mogu da uđu u zemlju.. . Avramopulos je ocenio da „ono što su Austrijanci odlučili nije u skladu sa evropskim zakonima“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.