EU: Ako Beograd predloži, može i viši nivo dijaloga sa Prištinom

Izvor: Kurir, 23.Jul.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Ako Beograd predloži, može i viši nivo dijaloga sa Prištinom

Predsednik Tomislav Nikolić nedavno je izjavio da bi dijalog trebalo podići na viši politički nivo, tako da njime rukovodi premijer, kad je Srbija u pitanju

BRISEL - Nastavak dijaloga Beograd-Priština će uslediti posle formiranja nove srpske vlade, a ukoliko Beograd to predloži, dijalog može da se nastavi i na višoj, političkoj ravni, rekli su danas agenciji Beta izvori EU. Zvaničnici u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Briselu su objasnili da se najpre moraju utvrditi "modaliteti, odnosno kako i na koji način dijalog može da se nastavi" i EU je, rečeno je, oko toga u vezi s Beogradom i Prištinom.

"Mi o tome razmišljamo i nova srpska vlada može predložiti da se dijalog ubuduće održava i na višem nivou", dodali su izvori u EU. Oni su time odgovorili na opasku Bete da je nedavno, prilikom posete Briselu i razgovora s čelnicima EU, novi srpski predsednik Tomislav Nikolić izjavio da bi dijalog trebalo podići na viši politički nivo, tako da njime rukovodi premijer, kad je Srbija u pitanju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.