EP usvojio rezoluciju o pravu na abortus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 21:23

EP usvojio rezoluciju o pravu na abortus

Evropski parlament usvojio je danas rezoluciju kojom se pozivaju članice EU da osiguraju pravo na legalni i bezbedan abortus, u cilju poboljšanja seksualnog i reproduktivnog zdravlja žena.

Neobavezujuća rezolucija, koja je usvojena sa 378 glasova "za" i 255 "protiv", napominje da je pandemija kovid-19 ograničila pristup mnogim službama ključnim za reproduktivno zdravlje i prava žena.

Poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su pozvali članice EU da intenziviraju redovne zdravstvene skrining preglede, poboljšaju pristup kontracepciji i lečenju neplodnosti, prenosi Rojters.

Glasanje je usledilo nakon žestoke debate u kojoj su poslanici glasali za više od 50 amandmana na rezoluciju.

Pristalice rezolucije navode da je unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava žena, neophodno za obezbeđivanje jednakosti i demokratskih ljudskih prava, dok protivnici tvrde da mogućnost abortusa neće poboljšati zdravlje žena i da je pravo na život osnovno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DA LI PODRŽAVATE ABORTUS? Evropski parlament izglasao rezoluciju koja je podigla ogromnu buru u javnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021

Glasanje je usledilo nakon žestoke debate..Evropski parlament usvojio je danas rezoluciju kojom se pozivaju članice EU da osiguraju pravo na legalni i bezbedan abortus, u cilju poboljšanja seksualnog i reproduktivnog zdravlja žena...Neobavezujuća rezolucija, koja je usvojena sa 378 glasova "za"...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.