EK: Za Srbiju ključni pregovori s EU i izlazak iz recesije

Izvor: EurActiv Srbija, 30.Jul.2013, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Za Srbiju ključni pregovori s EU i izlazak iz recesije

Evropska komisija (EK) je u najnovijoj ekonomskoj analizi ocenila kao "ključni razvoj" to što je Evropski savet u junu odlučio da se pokrenu pregovori o članstvu sa Srbijom, uz glavnu procenu da je srpska privreda izašla iz recesije i da je realni bruto domaći proizvod (BDP) dostigao rast od 2,1%. Takodje je istaknuto je da je povećan srpski izvoz, da je inflacija u maju "sezonski" pala na oko 9%, dok je nezaposlenost i dalje velika, a budžetski deficit premašio 5%.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

EK: Ključan izlazak iz recesije i pregovori sa EU

Izvor: RTS, 30.Jul.2013

Srpska privreda izašla iz recesije, a BDP dostigao rast od 2,1 odsto, navedeno u ekonomskoj analizi Evropske komisije, uz upozorenje da je nezaposlenost i dalje velika. Komisija kao ključni razvoj ocenila otpočinjanje pregovora o članstvu sa EU...Evropska komisija je u najnovijoj ekonomskoj analizi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.