EK: Crnoj Gori potrebna stabilna i sposobna Vlada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2022, 10:03

EK: Crnoj Gori potrebna stabilna i sposobna Vlada

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, povodom izglasavanja nepoverenja Vladi Dritana Abazovića, izjavila je da je Crnoj Gori potrebna stabilna, funkcionalna i sposobna vlada, koja je u stanju da sprovede reforme vezane za EU, a kako bi napredovala na svom putu ka Uniji.

"Važno je da sve političke snage odgovorno rade na unapređenju konsenzusa u ovom pogledu, jer je dragoceno vreme već izgubljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove godine", poručila je Pisonero Hernandez, prenosi RTCG.

Ona je kazala da je sada na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom, te da nije na Evropskoj uniji da utiče na ovaj proces.

"Upoznati smo sa odlukom Skupštine koja je rezultirala usvajanjem predloga za izglasavanje nepoverenja. Sada je na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom. Nije na EU da odlučuje ili da utiče na ovaj proces", rekla je Pisonero Hernandez.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Oglasila se Evropska komisija povodom pada Dritanove vlade: "To nije na EU"

Izvor: B92, 21.Avg.2022

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez izjavila je da je Crnoj Gori potrebna stabilna, funkcionalna i sposobna vlada...Vlada koja je u stanju da sprovede reforme vezane za EU, a kako bi napredovala na svom putu ka Uniji, rekla je ona povodom izglasavanja nepoverenja Vladi Dritana Abazovića..."Važno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.