Džonson očekuje trgovinski sporazum sa EU bez carina i poreza

Izvor: Capital.ba, 13.Jan.2020, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson očekuje trgovinski sporazum sa EU bez carina i poreza

BELFAST – Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da je ubijeđen da može postići trgovinski sporazum sa EU bez carina i poreza, što će omogućiti da se ne provjerava roba koja se prevozi u Sjevernu Irsku. On se obratio novinarima u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, britanskoj regiji koja je pristala da održi poštovanje pravila tržišta EU u okviru sporazuma o Brexitu, sa ciljem da se izbjegne stroga granica >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << sa Republikom Irskom, koja će ostati članica EU nakon što Velika Britanija istupi iz Unije. Džonson je naglasio da su moguće provjere robe koja se kreće iz ostatka Velike Britanije u Sjevernu Irsku samo pod uslovom da ta roba prolazi dalje u Republiku Irsku i ukoliko se ne postigne sporazum u vezi sa carinama i porezom sa partnerima i prijateljima Londona u EU. Srna Чланак Džonson očekuje trgovinski sporazum sa EU bez carina i poreza се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson očekuje trgovinski sporazum sa EU bez carina i poreza

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2020

BELFAST - Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da je ubijeđen da može postići trgovinski sporazum sa EU bez carina i poreza, što će omogućiti da se ne provjerava roba koja se prevozi u Sjevernu Irsku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Big Ben će 31. januara oglasiti izlazak Britanije iz EU?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020, 12:35

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da vlada razmatra da se Big Ben oglasi 31. januara, na dan kada Velika Britanija treba da napusti Evropsku uniju...Zvono teško 13,7 tona je tiho od 2017. godine, kada su počeli radovi na restauraciji kule Elizabet u kome se ono nalazi i oglašava se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.