Džonson i lideri EU u ponedeljak nastavljaju razgovore

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 20:42

Džonson i lideri EU u ponedeljak nastavljaju razgovore

Britanski premijer Boris Džonson i evropski lideri održaće 15. juna razgovore putem video-konferencije o budućem odnosu između EU i Ujedinjenog kraljevstva.

Sa evropske strane u razgovoru će učestvovati predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli.

Razgovori o dogovoru o sveobuhvatnim budućim odnosima Britanije i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU malo su napredovali od februara, navodi BBC.

Za dogovor je ostalo malo vremena pošto period tranzicije posle izlaska Britanije iz EU 31. januara ističe krajem godine.

London je potvrdio da je dogovoreno da se intenziviraju pregovori sa EU u julu.

"Novi proces će uključiti kombinaciju formalnih pregovaračkih rundi i sastanaka manjih grupa, u Londonu i Briselu, pod pretpostavkom da smernice o javnom zdravlju to omogućuju", saopštila je britanska vlada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.