Džonson: Pridržavaću se zakona, Bregzit 31. oktobra

Izvor: RTS, 27.Sep.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Pridržavaću se zakona, Bregzit 31. oktobra

Britanski premijer Boris Džonson je izjavio da će se njegova vlada pridržavati zakona i da ostaje posvećen tome da zemlja napusti EU sa postignutim sporazumom.
Džonson je obećao da će Velika Britanija napustu evropski blok 31.oktobra, sa ili bez sporazuma sa Briselom, ali je parlament doneo zakon koji ga obavezuje da traži odlaganje Bregzita ako ne bude postignut dogovor do 19. oktobra, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rojters.

"Poštovaćmo zakon, ali smo uvereni da možemo izaći iz unije 31. oktobra. Najbolji način da to postignemo jeste da postignemo dogovor", rekao je Džonson.
Na pitanje da li će tražiti odlaganje ili zaobilaženje zakona koji je nazvao "aktom predaje" Džonson je rekao da je "zato taj čin predaje toliko štetan".
"To ima uticaja na naše evropske prijatelje zbog čega razmišljaju - možda parlament može ovo da blokira, možda će biti prisiljeni da produže rok. To očigledno otežava pregovore", rekao je Džonson.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DŽONSON O IZLASKU IZ EU: Poštovaćemo zakon, Bregzit je moguć 31. oktobra!

Izvor: Kurir, 27.Sep.2019

Britanski premijer Boris Džonson je izjavio danas da će se njegova vlada pridržavati zakona i da ostaje posvećen tome da zemlja napusti EU sa postignutim sporazumom.

Nastavak na Kurir...

Džonson odbacio optužbe da podstiče nasilje

Izvor: Blic, 27.Sep.2019

Britanski premijer Boris Džonson odbacio je danas optužbe da podstiče nasilje optužujući protivnike Bregzita za "predaju" i "izdaju", rekavši da je jedini način da se smire tenzije, da se prestane sa odlaganjem i napusti Evropska unija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.