Džonson: Nisam lagao kraljicu

Izvor: RTS, 12.Sep.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Nisam lagao kraljicu

Britanski premijer Boris Džonson negirao je navode da je lagao kraljicu Elizabetu o razlogu suspendovanja Parlamenta na pet sedmica, nakon što je sud presudio da je njegova odluka da to učini nezakonita.
Parlament je suspendovan do 14. oktobra, a protivnici Borisa Džonsona tvrde da je to potez osmišljen da spreči njihove pokušaje da pomno prouče premijerove planove za izlazak iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije i omoguće mu da izvede Bregzit bez dogovora 31. oktobra, prenosi Rojters.

Najviši apelacioni sud u Škotskoj presudio je u sredu da suspenzija nije zakonita i da ograničava zakonske zastupnike, što je navelo Džonsonove protivnike da ga optuže da je lagao kraljicu o razlogu suspenzije.
Džonson je rekao da te tvrdnje "apsolutno nisu tačne".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Johnson negirao da je lagao Kraljici za razloge suspenzije parlamenta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Sep.2019

 Britanski premijer Boris Johnson negirao je da je lagao kraljici Elizabeti za razlog suspenzije parlamenta na pet sedmica nakon što je sud presudio da je njegova odluka bila nezakonita. Parlament je privremeno suspendiran početkom sedmice a zastupnici se vraćaju na svoje pozicije 14. oktobra.  Za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.