Džonson Korbinu: Ili me svrgnite ili se držite po strani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2019, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson Korbinu: Ili me svrgnite ili se držite po strani

Britanski premijer Boris Džonson poručio je opozicionoj Laburističkoj partiji i njenom lideru Džeremiju Korbinu da pokušaju da ga svrgnu sa vlasti ili da se drže po strani i dozvole njegovoj vladi da obavi do kraja izlazak Velike Britanije iz EU.

"Ovaj Parlament mora ili da se drži po strani ili da obezbedi izglasavanje nepoverenja (vladi) i konačno dočeka dan kada će se obračunati sa glasačima", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je sinoć Džonson u govoru u parlamentu koji je pratila galama ostalih poslanika, prenosi Rojters.

Korbin je na to odgovorio Džonsonu da bi pre svega trebalo da se pobrine za obezbeđivanje odlaganja Bregzita kako bi dobio podršku za nove izbore.

"Vrlo je jednostavno - ako želite izbore, obezbedite odlaganje (Bregzita), i hajde da onda imamo izbore", poručio je Korbin Džonsonu, koji se u London vratio ranije iz Njujorka sa zasedanja Generalne skupštine UN, kako bi prisustvovao zasedanju britanskog parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.