Drucas: Odličan nivo odnosa Grčke i Srbije

Izvor: Politika, 22.Maj.2010, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drucas: Odličan nivo odnosa Grčke i Srbije

Grčki ministar spoljnih poslova Dimitris Drucas istakao je, prilikom razgovora sa šefom srpske dipomatije Vukom Jeremićem u Atini, odličan nivo blateralnih odnosa između Grčke i Srbije.

Dvojica ministara razgovarala su o evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, koje Grčka zdušno podržava svojom inicijativom o pristupanju ovih zemalja Evropskoj uniji 2014. godine, „pod uslovom da se ispoštuju svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kriterijumi za pristupanje”, naveo je Drucas.

On je dodao da je pritom za postizanje tog cilja „veoma važan preduslov poštovanja principa dobrosusedstva kojem Grčka pridaje posebnu važnost”, prenela je grčka agencija ANA.

Drucas je najavio da će uskoro uslediti poseta srpskog predsednika Borisa Tadića Atini i naglasio da Srbija „nalazi u Grčkoj najpouzdanijeg partnera i prijatelja”, dodajući da je budućnost balkanskih zemalja u Evropskoj uniji.

Ministar Jeremić, koji se od danas nalazi u dvodnevnoj poseti Grčkoj, rekao je da „ćemo ove godine potući sve rekorde u pogledu dolaska srpskih turista u Grčku” i izrazio zahvalnost grčkoj vladi na svestranoj podršci, prvenstveno onoj za evropsku budućnost Srbije, navela je ANA.

Tanjug

[objavljeno: 22/05/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.