Dragan Ilić prelistava medije sa Nišlijama

Izvor: Megafon.co, 21.Feb.2020, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Ilić prelistava medije sa Nišlijama

EU info kutak u Nišu organizuje novo „Medijsko prelistavanje sa…“ u petak, 28. februara od 17 sati. Ovaj put gost je Dragan Ilić, radijski i televizijski novinar i voditelj – u prostorijama EU info kutka u Nišu.
“I ovom prilikom ćemo, po uobičajenoj praksi, sa gostom prelistavati vesti u medijima koje su bile najaktuelnije u minulom periodu. Analiziraćemo kakve poruke šalju mediji, kome ih upućuju i kako čitaoci, gledaoci i slušaoci prihvataju informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << koje im dolaze posredstvom medija. Kao i na prethodnim prelistavanjima, jedan od najvažnijih ciljeva događaja biće da ukažemo na značaj medijske pismenosti. I mehanizama kojima možemo doći do boljeg razumevanja vesti i prepoznati manipulacije kojima smo često izloženi u medijima.”
Tokom prelistavanja sa Draganom Ilićem poseban osvrt biće na ulogu radija danas. I kako može da zadrži kredibilitet i uticaj u vremenu kada slike i vizuelni doživljaji nadjačavaju suštinu.
Ideja EU info kutka je da za svako „Medijsko prelistavanje sa…“ ugostimo po jednog stručnjaka iz oblasti medija koji će sa publikom otvoreno razgovarati o značajnim temama o kojima su mediji u prethodnom periodu izveštavali. Prvo medijsko prelistavanje organizovano je sa urednicom servisa BBC na srpskom jeziku Aleksandrom Nikšić. A zatim sa glavnim i odgovornim urednikom lista Danas Dragoljubom Dražom Petrovićem.
Prisustvo „Medijskom prelistavanju sa Draganom Ilićem“ je besplatno za zainteresovane građane. Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti dolazak popunjavanjem prijavnog formulara.
Dragan Ilić Dragan Ilić je poznati radijski i televizijski novinar i voditelj sa više od 25 godina iskustva rada u medijima. Kreirao je i vodio emisije “TV Manijak”, “Taksi B92”, “Manijaci na točkovima”… A sa koleginicom Goricom Nešović vodi jedan od najslušanijih jutarnjih programa „Buđenje“. Kolumnista je nedeljnika Vreme. Deoje  tima „Četiri i po muškarca“ u okviru emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.