Domaći startapi pred investitorima iz EU

Izvor: B92, 03.Sep.2012, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći startapi pred investitorima iz EU

U okviru radionice koju je organizovao SEE ICT proteklog vikenda domaći startapi predstavili su svoje projekte investicionom fondu Eleven.

Radi se o investicionom fondu iz Bugarske koji raspolaže kapitalom većim od 12 miliona evra, a ovo je bila prva poseta jednog tehnolološkog investicionog fonda iz Evropske unije, ističu organizatori.

Među petnaest startapa koji su imali po tri minuta da izlože >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje projekte, najviše pažnje privukla je aplikacija za upravljanje veterinarskim klinikama, VetCloud. Ukoliko ovaj startaup bude odabran, može dobiti investiciju od 25 do 150.000 evra.

Izvršna direktorka organizacije SEE ICT Dragana Petković objašnajva da će pomenuti startap, osim potencijalnog novca, moći da računa na tehničku podršku i mentorstvo partnera iz Bugarske.

“Fond će mu pomoći da proizvod razvije na obostranu korist, kako bi bio u prilici da privuče još veće investicije. Investicioni fondovi inače ulažu u startap ili biznis koji se nalazi u najranijoj fazi nastajanja, a zauzvrat uzimaju deo vlasničkog udela, uglavnom od 5-8 odsto”, objašnjava Petković.

Organizatori kažu da činjenica da se investitorima predstavilo čak 15 startapa iz Srbije, svedoči o rastućoj sceni inovativnih biznisa u Srbiji.

Više o predstavljenim projektima možete pronaći ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.