Dodatnih 30 miliona evra EU za jačanje demokratije u Belorusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2021, 14:00

Dodatnih 30 miliona evra EU za jačanje demokratije u Belorusiji

Evropska komisija je najavila da će izdvojiti dodatnih 30 miliona evra za dalje jačanje EU podrške narodu i demokratiji u Belorusiji. Ovaj novac će dopuniti i proširiti već postojeću podršku EU u Belorusiji u cilju jačanja otpornosti i kapaciteta beloruskog naroda da promoviše demokratske promene u zemlji.

”EU stoji uz narod Belorusije u njihovoj borbi za slobodu i demokratiju. Pojačaćemo našu podršku sa novih 30 miliona evra za mlade, nezavisne medije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mala i srednja preduzeća u egzilu i kulturne aktere - koje Lukašenkov režim nastavlja da represira”, poručila je predsednica EK, Ursula fon der Lajen.

U Briselu dodaju da je ekonomski i investicioni paket od tri milijarde evra "spreman za demokratsku Belorusiju", kao i da je

"težnja ka slobodi beloruskog naroda inspiracija za sve”.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.