Dobra FIFA je kao dobar sudija

Izvor: Mondo, 24.Sep.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dobra FIFA je kao dobar sudija"

Kandidat za predsednika FIFA Mišel Platini obećava vraćanje ugleda Svetskoj fudbalskoj federaciji.

Foto: Guliver/Getty images/Philipp Schmidli

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je danas da će politika igrati manju ulogu, u slučaju da bude izabran za čelnika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Platini je favorit da nasledi aktuelnog predsednika FIFA Sepa Blatera, na izborima u februaru 2016.

"Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ja budem izabran, FIFA će se baviti fudbalom, a ne politikom", rekao je Platini za Asošijeted pres.

Kritičari slavnog francuskog fudbalera zameraju mu međutim, baš to što stavlja politiku ispred fudbala. naročito kada je 2010. posle sastanka sa tadasnjim predsednikom Francuske Nikolasom Sarkozijem glasao za Katar kao domaćina Mundijala 2022, ističe AP.

Platini je takođe rekao da će mu jedan od glavnih ciljeva, u slučaju da bude izabran za prvog coeka FIFA, biti "vraćanje ugleda" toj organizaciji, koju već mesecima potresa korupcionaški skandal, posle hapšenja sedmorice visokih zvaničnika optužneih za korupciju.

"Dobra FIFA je kao dobar sudija, niko o njemu ne govori", rekao je Platini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.