Do kraja godine Srbija otvara nova pristupna poglavlja

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine Srbija otvara nova pristupna poglavlja

Brisel -- Finska kao predsedavajuća članica EU planira da do kraja godine organizuje Međuvladinu konferenciju EU-Srbija na kojoj bi bila otvorena nova poglavlja.

Do kraja šestomesečenog predsedavanja Finske EU ostalo je još tri meseca.

Diplomatski izvori iz Finske napominju da je plan Helsinkija prilikom preuzimanja predsedavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u julu ove godine bio da se nastavi sa procesom približavanja Srbije EU i da se u okviru šest meseci organizuje Međuvladina konferencija i otvore nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom.

U ovom trenutku spekuliše se o otvaranju dva poglavlja, saznaje Tanjug u Briselu.

"U rukama Srbije i zemlja članica EU je realizacija ovog plana", napominju u Briselu.

Srbija je krajem juna ove godine, tokom predsedavanja Rumunije, otvorila Poglavlje 9 u pristupnim pregovorima sa EU.

Od ukupno 35 poglavlja Srbija je od početka pristupnih pregovora 2014. godine otvorila 17 poglavlja, od kojih su 2 privremeno zatvorena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.