Đurić oduševljen izjavom Maje Kocijančič

Izvor: B92, 06.Okt.2016, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić "oduševljen" izjavom Maje Kocijančič

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da je "oduševljen" izjavom Maje Kocijančič.

Ona je izjavila da se u okviru dijaloga Beograda i Prištine, kojima posreduje EU, ne radi o ultimatumima, već o primeni sporazuma koji su već dogovoreni sa obe strane.

Đurić je upitao gde je bila njena reakcija i komentar kada su Srbiju nazivali šakom jada.

"Ako to što EU >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi Srbiji nije ultimatum, kako se to zove kada imate neku obavezu koja vam je nametnuta da je sprovedete, imate rok da je sprovedete i sankciju ako je ne sprovedete? Kako se to zove ako ne ultimatum?", upitao je Đurić u izjavi za Tanjug.

Đurić je "upitao" Kocijančičevu i da li njena izjava znači da Priština ima rok da do nedelje formira Zajednicu srpskih opština i da će, ako je ne formira, imati sasvim drugačiji tretman i odnos EU.

Đurić ističe i da nije tačno da je u potpunosti usaglašen dogovor o telekomunikacijama i Akcioni plan za njegovo sprovođenje, jer, kako kaže, da je sve usaglašeno, ne bi bilo potrebe za daljim razgovorom.

"Ne može se jednostrano razgovarati i takvim ponašanjem i ukoliko se nešto ne promeni i ukoliko se nastavi jednostrani pritisak, to i meni olakšava odluke koje treba da donesem u vezi sa svojim angažovanjem", rekao je Đurić.

Đurić je istakao da je izjava Kocinačičeve još jedan od pokazatelja da razgovor koji se vodi u Briselu, formalno sa tri strane, vrlo često postaje razgovor dve strane, u kojoj je Beograd jedna strana.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je danas da se u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a kojem posreduje EU, ne radi o ultimatumima, već o primeni sporazuma koji su vecćdogovoreni sa obe strane.

Ona je, odgovarajući na pitanje dopisnika Tanjuga u Briselu da potvrdi da li je vlastima u Beogradu ostalo da do nedelje prihvate ili odbiju dogovor o telekomunikacijama u okviru dijaloga sa Prištinom, rekla da se radi o primeni dogovora o telekomunikacijama postignutog još 2013. godine u okviru dijaloga Beograda i Prištine, čiji je Akcioni plan usledio 2015. godine, a na čijoj se implementaciji još radi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.