Đukanović: Crna Gora će postati prva naredna članica EU

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Nov.2018, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Crna Gora će postati prva naredna članica EU

PODGORICA – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da će ta država biti prva naredna članica Evropske unije.

Đukanović je to rekao tokom posjete Velikoj Britaniji, gde je održao predavanje na Oksfordskoj uniji, prenio je portal RTCG. Obraćajući se studentima Đukanović je rekao da je jedino ujedinjena Evropa, stabilna Evropa, te da će Crna Gora biti prva naredna članica Unije.

Đukanović je istakao i da Crna Gora nije opterećena rokovima >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i da će, bila članica Unije ili ne, građanima obezbijediti evropski standard, prenosi Tanjug.

Komentarišući odnose Crne Gore i Rusije, Đukanović je kazao da se, uprkos diplomatskoj tradiciji i prijateljstvu dugom nekoliko vijekova, zbog sukoba na globalnoj sceni izgubila mogućnost za balansiranje Crne Gore između tradicionalnog prijateljstva i odlučnosti da se živi u novom vrijednosnom kontekstu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.