Đorđević: Srbije neće okrenuti leđa prijateljima, želimo jače veze sa ODBK

Izvor: Blic, 20.Okt.2017, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Srbije neće okrenuti leđa prijateljima, želimo jače veze sa ODBK

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je Srbija strateški opredeljena za priključnje Evropskoj uniji, ali da na tom putu neće "okrenuti leđa" prijateljima i da želi da jača veze sa Organizacijom dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODBK).

"Započeli smo jačanje odnosa sa Rudijom, a kasnije i sa ODKB, a sve u cilju vođenja balansirane politike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa željom da Srbiji i njenim građanima bude bolje", rekao je Đorđević na omladinskom forumu "Aktuelni problemi obezbeđenja evroazijske bezbednosti", a navodi se u saopštenju Ministarstva.

On je rekao da je u vreme kada je Aleksandar Vučić bio premijer Srbije, država odlučila da "hrabrije uđe" u saradnju sa ODBK, što je rezultiralo većim brojem zajedničih aktivnosti, "a da tim potezom Srbija nije bila prinuđena da se prikloni nijednoj strani".

Srbija želi da jača veze sa ODKB-om, jer ODKB ima iskustva u raznim oblastima i od njih dosta toga možemo naučiti", rekao je ministar.

Omladinskom forumu prisustvuju predstavnici Srbije, ali i naučnici, stručnjaci, ambasadori, studenti i kadeti iz Rusije, Belorusije, Jermenije, Kirgizije, Kazahstana i Tadžikistana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.