Đorđević: Srbija će i dalje biti odgovorna prema migrantima

Izvor: N1 televizija, 06.Feb.2018, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Srbija će i dalje biti odgovorna prema migrantima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naglasio jeu razgovoru sa šefom Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem, da će se ovo ministarstvo i dalje truditi da bude pravi primer drugim državama u načinu upravljanja migrantskom krizom.

"Srbija će i u narednom periodu prema migrantima postupati odgovorno i u skladu sa evropskim vrednostima poštovanja dostojanstva svakog ljudskog bića", rekao je Đorđević.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rečima, akcenat je na razvoju dece migranata, pre svega maloletnih migranata bez pratnje. Ministarstvo, koje vodi Đorđević, koordinator je Projekta Nastavak podrške za povećanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom u Republici Srbiji – MADAD 2.

Fabrici je zahvalio Đorđeviću na uloženim naporima u dosadašnjem sprovođenju aktivnosti u sklopu uspešno okončanog Projekta MADAD 1.

Sastanku su prisustvovali Komesar za izbeglice Vladimir Cucić, kao i predstavnici ministarstva unutrašnjih poslova, ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.