Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokić: Ako se EU pridruži sankcijama, evropske integracije BiH pod upitnikom

BANJALUKA - Ako bi se evropske zemlje pridružile sankcijama SAD to bi se negativno odrazilo na evropske integracije BiH, rekao je Petar Đokić, predsjednik SP-a nakon završenog sastanka koalicije SNSD, SP i DNS u Banjaluci.

Oni su osudili američke sankcije protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, zaključivši da su to sankcije protiv RS jer, kako je istakao Đokić, Dodik nije samo predsjednik SNSD-a nego i Republike Srpske, koga su građani dva puta birali na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tu funkciju.

Predsjednik SP-a je rekao da očekuju da će dolaskom nove američke administracije doći do ukidanja sankcija ili barem razmatranja njihovog ukidanja u najkraćem periodu.

Upitan kako komentariše poziv za saslušanje premijera RS Željke Cvijanović, Đokić je istakao da je to apsolutno neprihvatljivi vid pritiska Tužilaštva BiH, podsjetivši da je RS implementirala odkuku Ustavnog suda BiH po pitanju Dana Republike.

Đokić je rekao je da je koalicija uputila inicijativu Savjetu ministara BiH da Morin Kormak, američki ambasador u BiH, bude proglašena nepoželjnom osobom, ali da nije razmatrano da Vlada RS prekine saradnju sa Američkom ambasadom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Stranke u RS: Moguće sankcije EU protiv Dodika pogodile bi evrointegraciju BiH

Izvor: Beta, 19.Jan.2017

Predsednik Socijalističke partije Republike Srpske (SP RS) Petar Djokić izjavio je danas da bi se moguće sankcije Evropske unije protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koga su SAD stavile na "crnu listu", odrazile na evropske integracije BiH.Djokić je posle sastanka članica vladajuće...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.