Đilas: Referendum o briselskom sporazumu nije potreban

Izvor: NaDlanu.com, 29.Apr.2013, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Referendum o briselskom sporazumu nije potreban

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da lično smatra da referendum o briselskom sporazumu nije potreban, a da će ta stranka sutra o tome zauzeti zvaničan stav.

Đilas je na konferenciji za novinare rekao da će, ukoliko se vlast odluči za referendum, DS svoje birače pozvati da podrže taj sporazum. "Ako se vlada odluči da se ovo pitanje postavi na referendumu, DS će uzeti aktivno učešće i pozvati svoje birače da podrže prihvatanje sporazuma, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << bi se izbegla izolacija zemlje i omogućilo dobijanje datuma za početak pregovora o ulasku Srbije u EU", rekao je lider demokrata. Đilas je dodao da je njegovo mišsljenje da referendum nije potreban, budući da u Skupštini Srbije postoji većina i kako bi se izbegle podele i rizici od neuspeha referenduma. Predsedništvo DS će, kako je najavio, sutra zauzeti zvaničan stav. (Izvor: Tanjug, Blic)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Nećemo kritikovati vlast do odluke o datumu

Izvor: Akter, 29.Apr.2013

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas poručio je danas da ta stranka neće u naredna dva meseca, do odluke o dodeljivanju datuma Srbiji za početak pregovora sa EU, kritikovati vladajuću koaliciju, jer smatra da su Srbiji neophodni mir i stabilnost kako bi se implementirao sporazum Beograda i Proštine

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.