Đilas: Evropa ne sme da ima duple aršine za Srbiju

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Evropa ne sme da ima duple aršine za Srbiju

Članstvo Srbije u EU nije smisao našeg života, niti ćemo početi da živimo kao Nemci ili Danci čim uđemo u Uniju, ali je članstvo garant da će svi u Srbiji poštovati pravila, kaže gradonačelnik Beograda i zamenik predsednika DS Dragan Đilas.

Gradonačelnik Beograda i zamenik predsednika DS Dragan Đilas kaže da ulaskom Srbije u EU građani neće odmah početi da žive kao Nemci >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ili Danci, ali to biti garant da će svi u Srbiji poštovati pravila koja omogućavaju da se bolje živi.

Neću da budem najgori đak u EU školi

Govoreći o Evropi, Đilas ističe da nam je ona mnogo pomogla da se menjamo nabolje, ali veliki revolt kod većine građana Srbije, izazivaju oni predstavnici EU koji nam stalno dele lekcije i tretiraju nas kao najgore đake u ovoj evropskoj školi.

Navodeći kao primer gej paradu, Đilas kaže da je jedno kad nas predstavnici EU uče da niko ne sme da bude maltretiran samo zato što je homoseksualac, a potpuno drugo kad traže da svi podržimo gej paradu iako se takve manifestacije ne održavaju u mnogim zemljama EU.

Đilas ističe i da Romi nigde ne dobijaju stanove i posao samo zato što su Romi,pa onda nije u redu da se to traži od Srbije.

- Godinama su nas ubeđivali da nikako ne smemo da se zadužimo više od 45 odsto našeg BDP, a u isto vreme mnoge zemlje članice EU, pa i SAD zaduživale su se duplo više od toga - kaže Đilas.

Đilas hoće da privede kraju poslove u gradu

Vučić: Pobedićemo sa 15 odsto razlike

Dupli aršini EU

Na pitanje kakava nam onda politika prema EU treba, Đilas odgovara da će on uvek upozoriti na duple aršine Evrope. Prema njegovim rečima, predsednik Boris Tadić spreman da ode u Srebrenicu i pokloni se bošnjačkim žrtvama, i jedan je od retkih koji svakog dana insistira na pomirenju u regionu kao preduslovu za bolji život svih. Za razliku od njega hrvatska premijerka je zahvalila za „Oluju" Gotovini i Markaču! Znači, zaključuje Đilas, premijer zemlje koja postaje član EU zahvaljuje ljudima koju su zbog ratnih zločina nad Srbima osuđeni u Hagu! I onda Hrvati dele evropske vrednosti, a Srbi ne.

- Šta bi bilo kad bi naš premijer javno zahvalio srpskim generalima koji su se borili protiv NATO, a koji su osuđeni za ratne zločine nad Albancima -zapitao se Đilas.

Želim da budem gradonačelnik

Đilas je odbacio spekulacije da će biti kandidat za premijera, i istakao da želi i naredne četiri godine ostane gradonačelnik, kako bi završio neophodne infrastrukturne projekte. Komentarišući svog protivkandidata za gradonačelnika Beograda, zamenika SNS-a Aleksandra Vučića, Đilas je rekoa sa smatra da mesto gradonačelnika nije pozicija na kojoj bi neko trebalo da zasnuje prvi ozbiljni radni odnos, ali da o tome odlučuju građani Beograda.

(P R E S S)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðilas: Evropa ne sme da ima duple aršine

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2011

Gradonačelnik Beograda i zamenik predsednika DS-a Dragan Ðilas izjavio je da Evropa ne sme da ima duple aršine za Srbiju i da joj neprekidno deli lekcije kao "najgorem đaku u evropskoj školi"..."Hrvatska premijerka je zahvalila za 'Oluju'' Gotovini i Markaču. Znači, premijer zemlje koja postaje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Đilas: EU nije smisao našeg života

Izvor: B92, 14.Avg.2011

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da Evropa ne sme da joj neprekidno deli lekcije kao "najgorem đaku u evropskoj školi"...Zamenik predsednika Demokratske stranke rekao je i da Evropa ne sme da ima da ima duple aršine za Srbiju..."Evropa nam je ipak mnogo pomogla terajući...

Nastavak na B92...

Đilas: Predstavnici EU ne smeju da dele lekcije

Izvor: EMportal, 14.Avg.2011

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da Evropa ne sme da ima duple aršine prema Srbiji i da joj deli lekcije kao najgorem đaku u školi.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.