Đilas: DS pouzdan partner EU

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: DS pouzdan partner EU

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas sastao se sa delegacijom poslanika Evropskog parlamenta iz Grupe socijalista i demokrata. U razgovoru sa parlamentarcima koje predvodi Hanes Svoboda, Đilas je istakao značaj evropskih integracija Srbije i posvećenost demokrata tom cilju, kao i reformama koje predstoje.

Evropski parlamentarci iz Grupe socijalista i demokrata predvođeni Hanesom Svobodom sastali su se sa predesednikom DS-a Draganom Đilasom. Đilas je tom prilikom istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << značaj evrointegracija i posvećenost demokrata predstojećim reformama.

Kako se navodi u saopštenju DS-a posle sastanka, Đilas je izrazio zabrinutost zbog činjenice da se u prethodne dve godine znatno pogoršala situacija kada su u pitanju nezavisnost i izgradnja institucija, vladavina prava, zaštita ljudskih i manjinskih prava.

"Posebno je zabrinjavajuća situacija kada su u pitanju medijske slobode i ukupno stanje u medijima", naveo je Đilas.

Istakao je i da DS ostaje potpuno privržena socijaldemokratskim idejama koje su temelj politike te stranke.

"Evropska Unija će u DS-u imati uvek pouzdanog partnera, jer je jedina politička snaga čiji odnos prema evropskoj ideji nikada nije bio predmet interesa i procene već iskrenog uverenja", rekao je Đilas.

Kako se navodi u saopštenju, poslanici EP pozdravili su dosadašnji doprinos DS-a na putu evropskih integracija, stranci "koja je u borbi da od Srbije napravi moderno evropsko društvo podnela i najveće žrtve".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svoboda razgovarao sa Tadićem

Izvor: Akter, 10.Feb.2014

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić, sastao se danas sa delegacijom poslanika EP, koju predvodi Hanes Svoboda a teme razgovora su bile aktuelna politička situacija u Srbiji i predstojeći parlamentarni izbori

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.