Đelić:Srbija podržala Dunavsku strategiju

Izvor: Blic, 08.Nov.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić:Srbija podržala Dunavsku strategiju

Srbija je danas podržala Deklaraciju o posvećenosti priobalnih zemalja Strategiji Evropske unije za Dunavski region koju je predložila rumunska vlada i sve zemlje koje u njoj učestvuju, rekao je danas u Bukureštu potpredsednik vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić.

Deklaracija će biti objavljena 8. decembra u Briselu, kada će je usvojiti Evropska komisija, dodao je Đelić.

"Sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sledeće godine, tokom madjarskog predsedavanja EU, Evropa će usvojiti ovu strategiju, a Srbija sa 588 kilometara toka Dunava ima snažne argumente da druge zemlje prihvate njene inicijative, kao koordinatora Dunavske strategije u domenu infrastrukture, kulture, medija i bezbednosti", istakao je Đelić.

U radu skupa učestvovali su premijeri ili visoki funkcioneri vlada 14 podunavskih zemalja i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, a sastanku je, kao gost, prisustvovala i delegacija Poljske.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.