Dizelaši su i dalje u modi FOTO

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 11:55

Dizelaši su i dalje u modi FOTO

Učešće dizela na nemačkom tržištu i dalje je na nivou od skoro 20 odsto, što je iznad proseka EU.

Stoga nije iznenađujuće što mnogi tjuneri i dalje nude dizele u svom asortimanu, posebno iz premium asortimana. Štaviše, neki ne odustaju ni od novih nastupa. Jedan takav je Manhart, koji uz Alpinu nudi vrlo specifične modifikacije.

Iza imena MH3 400d stoji BMV serija 3, ili M340d. Pokreće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga trolitarski redni turbodizel, koji u standardnoj fabričkoj verziji ima 340 KS i 700 Nm. Pogon je na sve točkove, a menjač je automatski sa osam brzina.

Posle intervencije na Manhartu, snaga je podignuta na 380 ks, a obrtni moment na 770 Nm, što automobil čini snažnijim od Alpininog D3 S. Tehnički podaci nisu poznati, ali je sasvim izvesno da ubrzava do 100 km/ h za manje od deklarisanih 4 sekunde.

Podešenu „trojku“ lako je prepoznati, pre svega po karbonskim dodacima i nalepnicama, ali i po felnama od 20 inča. Tu je i sportski izduvni sistem i modifikacije vešanja u vidu spuštanja za 40 mm napred i 30 mm pozadi. Cena je naravno na upit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.