Ditman: Važna normalizacija odnosa Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 04.Dec.2017, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ditman: Važna normalizacija odnosa Beograda i Prištine

Nemačka podržava Srbiju na njenom evropskom putu na kojem je važno da se postigne sveobuhvatna normalizacija odnosa i Prištine, izjavio je ambasador te zemlje u Beogradu Aksel Ditman.
Aksel Ditman je rekao da Nemačka saradnjuje sa Srbijom na putu ka EU, što je strateški cilj Beograda koji Berlin snažno podržava.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njegovim rečima, preduslovi u pristupnom procesu su utvrđeni pregovaračkim okvitrom iz 2014. 
U tom okviru, kako je podsetio, postoje razna poglavlja i veoma bitna oblast je dijalog Beograda i Prištine
"Veoma je važno da Beograd i Priština postignu sveobuhvatnu normalizaciju odnosa", rekao je Ditman novinarima u Beogradu.
Ambasador Ditman je dodao da je važno što je u Srbiji pokrenut unutrašnji dijalog o Kosovu.
"Naglašavamo uvek i druge obaveze kao što su vladavina prava i slično", zaključio je Ditman.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ditman: Važna normalizacija odnosa Beograda i Prištine

Izvor: B92, 04.Dec.2017

Beograd -- Nemačka podržava Srbiju na njenom evropskom putu na kojem je važno da se postigne sveobuhvatna normalizacija odnosa i Prištine, kaže Aksel Ditman...Nemački ambasador u Beogradu je rekao da Nemačka sarađuje sa Srbijom na putu ka EU, što je strateški cilj Beograda koji Berlin snažno...

Nastavak na B92...

Ambasador Nemačke: Sporazum o odnosima s Prištinom je uslov od 2014. godine

Izvor: Beta, 04.Dec.2017

Ambasador Nemačke u Beogradu Aksel Ditman izjavio je danas da Nemačka podržava evropske integracije Srbije, a da su od 2014. godine poznati uslovi za članstvo u EU, medju kojima je pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine."Uslovi su poznati, mi podražvamo Srbiju na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.