Ditman: Evropska unija nije potpuna bez Srbije

Izvor: RTS, 03.Jul.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ditman: Evropska unija nije potpuna bez Srbije

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić primio je novog ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela Ditmana, koji je istakao da Evropska unija nije potpuna bez Srbije.
"Evropska unija nije potpuna bez Srbije", naglasio je nemački ambasador i dodao da u Nemačkoj veoma cene lično angažovanje premijera Vučića u dijalogu sa Prištinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i spremnost za regionalnu saradnju koja doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana, prenosi Tanjug.

Premijer Vučić je ambasadoru Ditmanu poželeo dobrodošlicu i izrazio nadu da će njegova saradnja sa Vladom Srbije biti uspešna, u korist sve jačih političkih i ekonomskih veza dveju zemalja.
Takođe je izrazio zadovoljstvo što na samom početku mandata novog nemačkog ambasadora u posetu Srbiji dolazi kancelarka Angela Merkel, što je izraz velikog međusobnog poverenja između dve zemlje, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.
Srpski premijer je nemačkog ambasadora upoznao sa rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera, kojima je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.
"Nadam se da će se još više nemačkih kompanija odlučiti za ulaganje u Srbiji, ne samo da iskoriste povoljne uslove poslovanja nego da nam prenesu deo nemačke radne etike", rekao je Vučić.
Premijer je istakao da je Srbija posvećena reformama i evropskom putu, kako bi postala organizovana i uspešna država.
Ditman je istakao da se veoma raduje saradnji i da će svoj diplomatski rad posvetiti, pre svega, napretku Srbije na evropskom putu.
Prema rečima nemačkog ambasadora, posebno su zapažene ekonomske mere, čije rezultate priznaju i međunarodne finansijske institucije.
"Nema mnogo zemalja ni među članicama EU koje budžetski deficit mogu da drže ispod tri odsto, kao što može Srbija", rekao je nemački ambasador.
Sa nemačkim ambasadorom razgovarao je i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Dačić i Ditman konstatovali su da su odnosi dve zemlje dobri, da ih karakterišu saradnja na svim poljima, dijalog na visokom nivou i konstantan trend unapređenja.
U razgovoru je ocenjeno da je politički dijalog posebno intenziviran u proteklih godinu dana i da ga obeležavaju posete i redovni susreti visokih zvaničnika Srbije i Nemačke, što potvrđuje i predstojeća poseta kancelarke Angele Merkel Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Šef srpske diplomatije zahvalio je na podršci Nemačke evropskom putu Srbije i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće, kroz podršku i pomoć Nemačke što skorijem otvaranju pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ditman: EU nije potpuna bez Srbije

Izvor: B92, 03.Jul.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je novog ambasadora Nemačke Aksela Ditmana koji je istakao da Evropska unija nije potpuna bez Srbije..."Evropska unija nije potpuna bez Srbije", naglasio je nemački ambasador i dodao da u Nemačkoj veoma cene lično angažovanje premijera Vučića u...

Nastavak na B92...

Ditman: Evropska unija nije potpuna bez Srbije

Izvor: OkRadio.rs, 03.Jul.2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je novog ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela Ditmana koji je istakao da Evropska unija nije potpuna bez Srbije. "Evropska unija nije potpuna bez Srbije", naglasio je nemački ambasador i dodao da u Nemačkoj veoma cene lično angažovanje...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.