Novi nemački ambasador: EU nije potpuna bez Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jul.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi nemački ambasador: EU nije potpuna bez Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je novog ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela Ditmana, koji je istakao da Evropska unija nije potpuna bez Srbije.

- Evropska unija nije potpuna bez Srbije - naglasio je nemački ambasador i dodao da u Nemačkoj veoma cene lično angažovanje premijera Vučića u dijalogu sa Prištinom, kao i spremnost za regionalnu saradnju koja doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana.

Vučić je poželeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ambasadoru Ditmanu dobrodošlicu i izrazio nadu da će njegova saradnja sa Vladom Srbije biti uspešna, u korist sve jačih političkih i ekonomskih veza dveju zemalja.

Premijer je upoznao nemačkog ambasadora sa rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera, kojima je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

- Nadam se da će se još više nemačkih kompanija odlučiti za ulaganje u Srbiji, ne samo da iskoriste povoljne uslove poslovanja, nego da nam prenesu deo nemačke radne etike - rekao je Vučić i istakao da je Srbija posvećena reformama i evropskom putu, kako bi postala organizovana i uspešna država.

Ditman je rekao da se veoma raduje saradnji i da će svoj diplomatski rad posvetiti, pre svega, napretku Srbije na evropskom putu. Prema rečima nemačkog ambasadora, posebno su zapažene ekonomske mere, čije rezultate priznaju i međunarodne finansijske institucije.

- Nema mnogo zemalja ni među članicama EU koje budžetski deficit mogu da drže ispod tri odsto, kao što može Srbija - rekao je nemački ambasador.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ditman: Evropska unija nije potpuna bez Srbije

Izvor: RTS, 03.Jul.2015

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić primio je novog ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela Ditmana, koji je istakao da Evropska unija nije potpuna bez Srbije. . "Evropska unija nije potpuna bez Srbije", naglasio je nemački...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.