Dinkić: Bez posla polovina mladih

Izvor: Press, 29.Nov.2010, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Bez posla polovina mladih

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je juče da se Sandžaku, a posebno Novom Pazaru, mora što pre pomoći otvaranjem novih radnih mesta, jer je u ovom delu Srbije više nezaposlenih nego onih koji rade. - Čak 40 odsto mladih do 28 godina je bez posla. Posledica visoke stope nezaposlenosti može biti iseljavanje ne samo u Beograd i druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << gradove Srbije, nego i u razvijene zemlje Evropske unije, pogotovo posle vizne liberalizacije - rekao je Dinkić.On je u prisustvu privrednika iz regiona i deset ambasadora najrazvijenijih zemalja sveta rekao da je pozvao kompanije iz razvijenih zemalja da dođu i investiraju u Novi Pazar.
- Vlada je spremna da besplatno ustupi građevinsko zemljište i finansira izdavanje različitih dozvola za podizanje novih fabrika, ali kompanije moraju da obezbede ozbiljne bankarske garancije - naglasio je Dinkić.
Šef misije OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreos i ambasadori boraviće dva dana (juče i danas) u Novom Pazaru i Sjenici. Doputovali su i ambasadori Austrije, Češke, Danske, Nemačke, Japana, Norveške, Švedske, Turske i SAD.
Ambasador Nemačke Volfram Mas ocenio je da je napredovanje Srbije ka članstvu u EU isključivo u rukama njenih građana i da je Srbija u ovoj godini veoma napredovala.
Ambasadorka SAD Meri Vorlik ocenila je da će brža integracija Srbije u EU doneti ekonomske mogućnosti.
- Svi moramo da radimo zajedno na stvaranju uslova koji će preduzetnicima u Srbiji omogućiti pristup informacijama, izvorima finansiranja, veštinama i znanju koji su im neophodni za nastup na zahtevnim tržištima širom sveta - rekla je Vorlikova.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vize,   Raška

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.