Dimitrov Vučiću: Želimo vas što pre u Evropskoj uniji

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrov Vučiću: Želimo vas što pre u Evropskoj uniji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Bugarske Angela Dimitrova.

On je tom prilikom rekao da Bugarska Srbiju, kao svog suseda, što pre želi u evropskoj porodici.

Premijer Vučić je bugarskom diplomati zahvalio na delotvornoj saradnji, koja je doprinela razvoju dobrih i stabilnih političkih odnosa dveju zemalja.

Srpski premijer je, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, naglasio i značaj saradnje u okviru “Krajova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupe“, u kojoj Srbija i Bugarska, zajedno za Rumunijom, razgovaraju o pitanjima od zajedničkog interesa.

Takođe je, kako se navodi, izrazio interes da se realizuju projekti putne i železničke infrastrukture koja će približiti dve zemlje i doprineti rastu ekonomske saradnje, posebno porastu broja turističkih poseta.

Premijer Vučić je rekao i da u Srbiji postoji jasna politička volja rešavanje pitanja bugarske nacionalne manjine.

On je zahvalio ambasadoru Dimitrovu i za podršku koju Bugarska pruža Srbiji na putu evrointegracija.

Ambasador Dimitrov istakao je značaj otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovaračkom procesu o pridruživanju Evropskoj uniji, jer Bugarska želi Srbiju, kao svog suseda, u evropskoj porodici što pre.

“Odlazim iz Srbije zadovoljan što su odnosi dveju zemalja na visokom nivou“, rekao je ambasador Dimitrov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.