Dačić: Dežer nas upozorava

Izvor: S media, 21.Mar.2011, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dežer nas upozorava

Potpredsednim Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je izjava šefa delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera da Srbija možda neće dobiti status kandidata ove godine "samo upozorenje" da postoji više opcija.

"Dežer je samo upozorio da postoji nekoliko opcija, jer se u poslednje vreme govorilo samo o toj optimističkoj opciji. Ako nešto nervira ljude u Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << komisiji i EU to je da se govori o nečemu unapred da je sigurno", rekao je Dačić novinarima u Briselu.

On je podsetio da za desetak dana u Beograd dolazi evropski komesar za proširenje Štefan File i da će tokom susreta sa njim srpski zvaničnici razgovarati o problemima sa kojima se suočavaju.

Odloženo potpisivanje sporazuma o učešću u misijama EU

"Mislim da nijedan od tih problema nije nerešiv. Pitanje je kako ćemo se mi kao država organizovati, hoćemo li biti ozbiljni i hoćemo li dozvoliti da propustimo veliku šansu da do kraja godine dobijemo pozitivno mišljenje Evropske komisije (o kandidaturi) i da onda Savet EU o tome donese i eventualno odredi datum o početku predpristupnih pregovora", rekao je Dačić.

On je dodao da se radi o "istorijskoj šansi" i da bi "svi zajedno trebalo da se posvetimo ispunjenju tog cilja".

"Ako se ta prilika propusti, veliko je pitanje kada ćemo ponovo biti u ovako pozitivnoj situaciji. Ja se nadam da ćemo mi tu priliku iskoristiti", rekao je Dačić.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.