Dežer očekuje od Beograda i Prištine da krenu napred

Izvor: Blic, 04.Apr.2013, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer očekuje od Beograda i Prištine da krenu napred

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izrazio je danas nadu da će Beograd i Priština "učiniti korak i krenuti napred" ka svojoj evropskoj budućnosti.

Pročitajte još Komersant: EU nije neutralna u dijalogu o Kosovu Dodik: Ne sviđa mi se kompromis kao rešenje Prese: Odloženo umesto rešeno Pupovac: Podržavamo napore vrha Srbije

"Ima vremena da obe strane razmisle", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kazao je Dežer novinarima u Beogradu na jednom tehnološkom skupu.

Dežer je podsetio da se već tri godine radi na dijalogu Beograda i Prištine i da je postignut niz važnih tehničkih sporazuma, bitnih za normalizaciju odnosa.

"Sad smo pred novim korakom u tom procesu. Nadamo se da će dve strane učiniti korak i krenuti napred, jer moramo da izgradimo sigurnost i evropsku budućnost za region", dodao je on.

Upitan šta je ponudjeno Beogradu i Prištini u Briselu, Dežer je kazao da EU ne iznosi podatke o tome dok se ne potpiše sporazum, dodavši da je to pitanje za dve strane koje su pregovarale.

Dežer je na pitanje da li su pregovori od 2. aprila bili poslednja formalna runda, Dežer je kazao da je to pitanje za visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton i to kako ona želi da vodi proces.

On je podsetio da Ketrin Ešton zajedno sa Evropskom komisijom treba da pripremi izveštaj 16. aprila.

Delegacije Beograda i Prištine nisu postigle sporazum 2. aprila u Briselu, u osmoj rundi dijaloga uz posredovanje Ketrin Ešton.

Povezane vesti: Pupovac: Podržavamo napore vrha Srbije Dačić: Utorak je "dan D" za Srbiju SAD ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu dogovor Berlin: Članstvo u EU zavisi od dijaloga Tači: Bili smo spremni da prihvatimo dogovor već 4. marta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komersant: EU nije neutralna u dijalogu o Kosovu

Izvor: Blic, 04.Apr.2013

Moskva - U pregovorima Beograda i Prištine Evropska unija formalno drži neutralnu poziciju, ali se u suštini "solidariše s pozicijom Prištine", piše danas moskovski Komersant..."Evropski činovnici ne pokušavaju da utiču na Prištinu, ubeđujući je da omekša poziciju, mada bi upravo takav pritisak...

Nastavak na Blic...

Dežer: Neophodan još korak napred

Izvor: RTS, 04.Apr.2013

Nadam se da će Beograd i Priština učiniti korak i krenuti napred ka svojoj evropskoj budućnosti, kaže šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer. Moramo da izgradimo sigurnost i evropsku budućnost za region, rekao Dežer. ..Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer nada se da će Beograd...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.