Dežer: Prajd nije uslov za EU

Izvor: B92, 26.Sep.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Prajd nije uslov za EU

Beograd -- Održavanje Parade ponosa nije uslov za približavanje Srbije EU, ali pravna država mora da poštuje Ustav koji zabranjuje diskriminaciju, izjavio Vensan Dežer.

"Ne postoji uslov da Srbija održi jednu, dve, pet ili deset parada kako bi pristupila EU. To nije način na koji mi razmišljamo", rekao je ambasador EU u Srbiji novinarima u hotelu Hajat, gde je otvorio konferenciju o ranom otkrivanju raka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dežer je podsetio da je Ustavom Srbije predviđena zaštita svih ljudskih i manjinskih prava i zabranjena diskriminacija po osnovu vere, rase i seksualne orijentacije.

"Ako Srbija hoće da bude pravna država, na prvom mestu mora da poštuje svoj Ustav", rekao je Dežer.

On je pohvalio vlast u Srbiji jer je prošle godine održana Parada ponosa i jer se čini sve da Parada bude održana i ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer: Parada nije uslov, ali Srbija mora da poštuje Ustav

Izvor: Politika, 26.Sep.2011

BEOGRAD – Ambasador EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da održvanje Parade ponosa nije uslov za približavanje Srbije uniji, ali da Srbija, ako hoće da bude pravna država, mora da poštuje svoj Ustav koji zabranjuje diskriminaciju...„Ne postoji uslov da Srbija održi jednu, dve, pet ili...

Nastavak na Politika...

Dežer: Parada nije uslov za EU

Izvor: S media, 26.Sep.2011

Održvanje Parade ponosa nije uslov za približavanje Srbije uniji. Srbija ako hoće da bude pravna država, mora da poštuje svoj Ustav koji zabranjuje diskriminaciju, izjavio ambasador EU u Srbiji Vensan Dežer. ..Ambasador EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da održvanje Parade ponosa nije...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.