Dežer: Iskoristiti pozitivnu klimu susreta Dačić-Tači

Izvor: Press, 24.Okt.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Iskoristiti pozitivnu klimu susreta Dačić-Tači

Ambasador Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas u Preševu da je ohrabren dijalogom Ivice Dačića i Hašima Tačija u Briselu i istakao da bi bilo dobro da se pozitivna klima tog razgovora prenese i na lokalni nivo.

"Svi smo ohrabreni ovim susretom i sadržajem razgovora. Sada je naš zadatak da tu pozitivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << klimu iz Brisela prenesemo na nivo lokalnih samouprava", rekao je Dežer posle otvaranja Savetodavne službe za građane opštine Preševo i istakao da razgovor u Briselu treba samo da učvrsti pozitivnu političku klimu na jugu Srbije.

Ambasador je za samu službu rekao da je ona simbol odgovorne opštinske uprave koja se trudi da bude građanima od pomoći.

"Ova služba i njene usluge simbol su odgovorne opštinske uprave za koju se zalaže lokalna vlast u Preševu. To što će ona građanima pružati besplatnu pravnu pomoć iz mnogih sfera života velika je usluga stanovnicima ove opštine", rekao je Dežer.

U susretu sa predsednikom opštine Preševo Ragmijem Mustafom i njegovim saradnicima, šef delegacije EU u Srbiji je rekao da opštine juga Srbije moraju u najskorije vreme realizovati projekt otpadnih voda i odlaganje čvrstog otpada.

Na kraju posete opštini Preševo, ambasador Dežer je sa saradnicima posetio Osnovnu školu "Ibrahim Keljmendi" koja je, sa 2.200 učenika jedna od najvećih na jugu Srbije.

U toj školi je danas ozvaničen završetak radova na zameni kompletne stolarije, u šta je iz evropskih fondova uloženo oko 100.000 eura.

"Za ovaj kraj nema važnijih projekata od projekata u obrazovanje", rekao je Dežer i podsetio da je Ibrahim Keljmendi bio pisac i antifašista, što đake škole obavezuje da se vaspitavaju u duhu tolerancije, dijaloga i demokratije.

Posetu jugu Srbije Vensan Dežer danas po podne nastavlja u Bujanovcu, gde će, kako je protokolom predviđeno, prisustvovati sednici skupštine opštine i učestvovati u raspravi.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.