EU i Srbija zajedno protiv krize

Izvor: B92, 12.Okt.2012, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU i Srbija zajedno protiv krize

Beograd -- Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer kaže da EU i Srbija moraju zajednički da se bore protiv krize.

"Moramo zajedno da radimo na fiskalnoj disciplini i ograničavanju budžetskog deficita i javnog duga", rekao je Dežer novinarima u Privrednoj komori Srbije (PKS) gde privrednicima predstavlja godišnji izveštaj EU o napretku Srbije u pristupanju EU.

Dežer je ocenio da privredni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ekonomski razvoj zavisi od investicija i da je zato neophodna stabilnost u privredi i predvidivo poslovno okruženje.

"EU ima dobre ekonomske odnose sa Srbijom i prvi je ekonomski partner Srbije u oblasti uvoza i izvoza i stranih direktnih investicija", istakao je Dežer.

Dodao je da će danas sa privrednicima razgovarati o izazovima u privredi, Zakonu o preduzećima i konkurentnosti srpskih preduzeća. Potpredsednik PKS-a Mihailo Vesović je rekao da se stavovi EU u izveštaju o napretku Srbije u evrointegracijama poklapaju sa stavovima privrednika i PKS-a.

Kako je najavio, danas će se privrednici sa šefom delegacije EU u Srbiji razgovarati o oblastima gde je Srbija napredovala, kao i onima gde nije bilo dovoljno napretka.

EU je, po rečima Vesovića, dobro ocenila Zakon o preduzećima i akt o malom biznisu, ali je navela i da je reforma državne uprave spora i da je taj proces usporen u 2012. godini.

"U izveštaju EU se navodi da nismo puno odmakli u ekonomskim pitanjima", istakao je Vesović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i Eu zajednički u borbi protiv krize

Izvor: Kurir, 12.Okt.2012

Moramo zajedno da radimo na fiskalnoj disciplini i ograničavanju budžetskog deficita i javnog duga, rekao je šef delegacije EU u Privrednoj komori Srbije..BEOGRAD -  Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer danas je u Beogradu izjavio da EU i Srbija moraju zajednički da se bore protiv...

Nastavak na Kurir...

Dežer: EU i Srbija moraju zajedno protiv krize

Izvor: GdeInvestirati.com, 12.Okt.2012

Dežer  je ocenio da privredni i ekonomski razvoj zavisi od investicija i da je zato neophodna stabilnost u privredi i predvidivo poslovno okruženje.

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.