Devet dana pred Bregzit Britanski parlament definitivno potvrdio sporazum o razlazu sa EU

Izvor: Beta, 22.Jan.2020, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet dana pred Bregzit Britanski parlament definitivno potvrdio sporazum o razlazu sa EU

Britanski parlament je večeras konačno odobrio sporazum o Bregzitu.Time je otvoren put istorijskom izlasku Velike Britanije iz Evropske unije za devet dana, 31. januara.Tekst koji reguliše uslove razlaza i o kojem je sa Briselom pregovarao konzervativni premijer Boris Džonson, kraljica Elizabeta Druga treba da potpiše verovatno već u četvrtak, čime će to postati zakon.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson: Trgovinski sporazum sa EU bitan za obe strane

Izvor: Blic, 23.Jan.2020, 01:17

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da ne očekuje da će Evropska unija posle Bregzita ponuditi Londonu gore uslove za trgovinski sporazum od onih koje je ponudila drugim trgovinskim partnerima.

Nastavak na Blic...

KRALJICA SAGLASNA Zakon o BREGZITU stupa na snagu

Izvor: Blic, 23.Jan.2020

Nacrt zakona kojim se sprovodi sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU danas je i zvanično postao zakon uoči Bregzita 31. januara.

Nastavak na Blic...

Britanska kraljica odobrila zakon o Bregzitu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2020

Britanska kraljica Elizabeta Druga odobrila je danas zakon o Bregzitu, osam dana pre zvaničnog istupanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU), saopštila je tamošnja vlada. "Njeno Veličanstvo je dalo kraljevsko odobrenje za tekst kojim se regulišu uslovi razvoda posle 47 godina burnog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.